> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });
Bourgogne til folket

Jeg har smagt otte af vinene fra La Burgondie, og jeg er udmærket fornøjet.

Bourgogne til folket

De tre mindre kooperativer i Bourgogne Les Caves Bailly Lapierre, Les Vignerons de Buxy og Alliance des Vignerons Bourgogne-Beaujolais er gået sammen om et fælles stort kooperativ, som stort set dækker det meste af Bourgogne og Beaujolais. La Compagnie de Burgondie, eller blot La Burgondie, består af mere end 1.000 familieejede vinproducenter, der råder over 3.200 hektar marker med en årlig produktion af ikke mindre end 24 millioner flasker.

Dermed er det muligt at kunne præsentere en samlet og meget bred vifte af vine fra regionen og sågar til en pris, hvor de fleste kan være med. Herhjemme har vi især kendt til de fantastiske cremanter fra Les Caves Bailly Lapierre, der forhandles af Philipson Wines, men den gode nyhed er, at vine under brandet La Burgondie vil blive forhandlet af Salling Group, der står bag Føtex og Bilka. Allerede nu forhandles en hvid Montagny og en hvid Mâcon Azé til hhv. 99 og 79 kroner, hvor der sågar kan blive slået en 20’er af prisen, når de med jævne mellemrum er på tilbud.

…den gode nyhed er, at vine under brandet La Burgondie vil blive forhandlet af Salling Group…

Det er jo ganske fornuftige priser, og det kan også kun lade sig gøre, fordi vi taler om meget store mængder i produktionen. Eksempelvis laver de 150.000–200.000 flasker Montagny årligt. Vinene er derfor ikke så dybe, komplekse og personlige, at aficionados af hvid Bourgogne slår flikflak i ren begejstring. Men de er som ved mange af de store kooperativer af en høj, ensartet kvalitet med loyale referencer til deres terroir, og det rækker også i mange tilfælde.

Jeg har smagt otte af vinene fra La Burgondie, og jeg er udmærket fornøjet. Jeg vil dog nøjes med at fremhæve de to hvide, Montagny og Mâcon Azé, der er i handlen nu. I løbet af foråret forventes en Beaujolais Rosé på Gamay i butikkerne.

Test dig selv: Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lost Password

Close