> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

★★★★★

Amarone della Valpolicella, Trabucchi d'illasi, 2009

Amarone della Valpolicella, Trabucchi d’illasi, 2009

Amarone della Valpolicella, Trabucchi d’illasi, 2009

Corvina, Corvinone, Oseleta, Rondinella

Veneto, Italien

Bang! Så er vi der igen med et drøn af en Amarone, hvor der er fuld knald på engle og basuner. Allerede i næsen er vi i det veludviklede wonderland med et væld af tertiære noter med tørret frugt, mørk chokolade, mentol, trøffel, lakrids, balsamico og jeg ku’ blive ved. Det er altså vildt lækkert.

Den er ikke nær så sød, som mange amaroner har tendens til at være. Tandhjulene frugt, syre, tanin og alkohol falder smukt i hak, og ud i den lange eftersmag har vi det for amarone så kendetegnende lille bitre svirp. Ellers noter af kirsebær, tørret frugt, kaffe, klorofyl… her mangler intet, udover en til at gribe mig, når jeg igen suser mod jorden.

Jeg kan dog ikke lade være med at dvæle ved prisen…. 649 kroner stykket, hvis jeg køber en kasse med seks flasker… Det er altså rigtig mange penge, når man kan få meget kvalitets-amarone for cirka 400 kroner. Men det er altså topgod vin, og en fan af Amarone bør også prøve den. Så på grund af den høje pris bliver det kun til en femmer, men den er dælme tæt på fuld plade!

649 kr. v/6 fl. hos Andrup Vin

Test dig selv: Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lost Password

Close