> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

★★★★★

Finca Sandoval, 2020

Finca Sandoval, 2020

Finca Sandoval, 2020

Syrah, Bobal

Manchuela, Spanien

Vil du lede efter vinområder, hvor der sker noget nyt og anderledes, bør du se mod Spanien. Vel, der laves stadig uhyrlige mængder af uinteressant bulkvin, og i nogle af de traditionelle områder er man stadig glade for det præg, fadet kan sætte på vinen. Men der er samtidig en bevægelse i gang, hvor man vender det hele på hovedet, hvor man undersøger og leger med potentialet i de helt lokale sorter, og hvor man søger nye stilarter og metoder til at udtrykke terroiret.

Her er vi i DO Manchuela, vest for Valencia og lidt nord for Albacete, på den spanske højslette mellem 600 og 1000 meter over havet, og en af de oprindelige druesorter er Bobal, som vi også finder i denne vin fra Finca Sandoval. Vinmageren Javier Revert har i forhold til mange spanske vine søgt en renere, friskere og lettere stil, hvorfor han benytter sig af spontangæring, hele klaser, fade med minimal afsmitning på smagsprofilen og så lidt svovlning som muligt.

Det er da også en middelfyldig vin, vi har i glasset. Medium intensitet i farven, der ligger i grænselandet mellem violet og rubin. Medium næse med friske noter af kirsebær, brombær, sort te, oliven, mandarin. I smagen er der en saftig og ren frugt med en flot rank syre og en tydelig men velintegreret tannin, der sammen med alkoholen vibrerer udi en pæn længde med saftige noter af friske skovbær. Lækker moderne rødvin, man sagtens kan nørde dybt i!

229 kr. v/3 fl. hos Jysk Vin

Test dig selv: Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lost Password

Close