> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

★★★★★★

Pedro Ximenez Solera 1910, Alvear

Pedro Ximenez Solera 1910, Alvear

Pedro Ximenez Solera 1910, Alvear

Pedro Ximenez m.fl.

Montilla Moriles, Spanien

Hvad er det? Som salig Piet van Deurs ville have spurgt i et af sine historiske quiz-shows fra 80’erne. Dømt på udseendet alene kan væsken i glasset lige så vel være en Nordsøbitter eller sveskejuice, der kolorerer glasset røgfarvet, når man slynger det tunge indhold, der uanset kræfterne bag, kun bevæger sig langsomt rundt.

Men som svar på det retoriske indledningsspørgsmål, er det en PX fra et solera system, der startede i 1910, så der i teorien kunne være mere end 100 år gammel vin i. Dufter helt fantastisk, meget ekspressivt og sødt af koncentrerede svesker, chokolade, kaffebolsjer, muscovadosukker og ristede nødder. I smagen er den sød med sød på, fed og cremet konsistens, der coater mundhulen. Alkoholen er på kun 15 procent, hvilket er i den lave ende for dessertvine, men smagen med noter lig aromaen bliver bare ved og ved.

Altså, jeg er begejstret… helt vildt begejstret! Det kan godt være, at jeg skal af med 250 kroner for en halv liter, men det er hver en krone værd. Luscious delicious!

249 kr. v/6 fl. hos Andrup Vin

Test dig selv: Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

 

Annonce
Annonce

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentarer data behandles .

Lost Password

Close