> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

Skagerrak – ny gin med smag af Norden

Arcus, der mest er kendt for at fremstille akvavit, lancerer nu en gin med smag af naturen omkring Skagerrak

Verden har så langt fra set den sidste nye gin. Hver uge kommer der flere nye gin-mærker af mere eller mindre lødig kvalitet på gaden. De fleste forsvinder hurtigt igen, fordi det er begrænset, hvad de bidrager med i markedet, da de fleste kombinationer og smage efterhånden er dækket ind.

Derfor handler det i vid udstrækning om at have sit ’why’ og sin historie på plads. Det er ikke uden grund, at vi kender og husker Monkey 47 for sine lige så mange botanicals fra Schwartzwald, den spanske Gin Mare med botanicals fra Middelhavet eller Sams Island gin fra Samsø destilleret på øens kartofler og citrus fra orangemyrer. Kvaliteten og smagen skal naturligvis være på plads, men halvdelen af oplevelsen ligger også i historien omkring produktet.

Perfect match! Østers med en dry martini på Skagerrak Gin.

Perfect match! Østers med en dry martini på Skagerrak Gin.

Kommen kommer med citrus

Seneste flaske i barskabet har også sin fortælling på plads. Arcus, der primært excellerer i akvavit med Linie Aquavit og hele rækken af kvalitetsprodukter fra Aalborg, har netop lanceret Skagerrak Nordic Dry Gin. Ifølge Arcus har det fra start af været vigtigt, at deres gin skulle have en stærk nordisk identitet, og at den skulle være så anvendelig og unik, at den både kan erstatte eksisterende gins på markedet og samtidig tilføje noget nyt.

Derfor er Skagerrak Gin udelukkende lavet på botanicals, der findes i den nordiske natur – og nærmere geografisk bestemt i trekanten mellem Hanstholm Fyr i Danmark, Lindesnes Fyr i Norge og Pater Noster Fyr i Sverige, hvilket i store træk dækker selve Skagerrak.

Foruden den obligatoriske enebær er Skagerrak destilleret på blandt andet hyldeblomst, kamille, hyben, havtorn og tang. For at tilføje citrus har man tilføjet lemonen udvundet af kommen, der også tilføjer en lille kommennote i både aroma og smag – og samtidig trækker tråde tilbage til Arcus primære sortiment.

Skagerrak Gin er pakket ind i en enkel og stilren flaske i grønlig nuance, der minder om havets farve i Skagerrak.

Skagerrak Gin er pakket ind i en enkel og stilren flaske i grønlig nuance, der minder om havets farve i Skagerrak.

”Vi har forsøgt at genskabe en følelse af at gå langs kysten på en kølig sommerdag, duften af havet og oplevelsen af de smukke bær og blomster, der vokser langs kysten. For at genskabe dette har vi brugt destillater og botanik, der ofte findes i Skagerrak-regionen, inklusive tang,” siger Morten Paulsen, der er produktudvikler hos Arcus.

Og hvordan smager den så?

Klassisk og alligevel sin egen! Udover og enebær giver kamille og havtorn Skagerrak en rund og let floral aroma med en distinkt kommentone – uden at det bliver helt akvavittet. I smagen er den i det første indtryk fyldig og rund med klar og tydelig enebær sekunderet af let syrlige bærnoter, noget saltet og en smule kommen. Frisk og lang eftersmag med hyldeblomst og klart citruspræg – selv om man ikke har anvendt citrusfrugt i destillatet!

Skagerrak Gin kommer i de fleste dagligvarebutikker.

Skagerrak Gin er udviklet i samarbejde med nogle af Nordens bedste bartendere. Fra Danmark er det Kasper Riewe og Rasmus Poulsgaard fra cocktailbaren Duck and Cover i København, der har givet deres faglige vurdering.

Skagerrak Gin er udviklet i samarbejde med nogle af Nordens bedste bartendere. Fra Danmark er det Kasper Riewe og Rasmus Poulsgaard fra cocktailbaren Duck and Cover i København, der har givet deres faglige vurdering.

 

Test dig selv: Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

 

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lost Password

Close