> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

★★★★★

VZ, Van Zellers, 2012

VZ, Van Zellers, 2012

VZ, Van Zellers, 2012

Diverse druer (Field Blend)

Douro, Portugal

Field Blends, hvor stokke med forskellige sorter i samme mark, høstes og vinificeres uden skelen til, hvad der er hvad, har været en gammel tradition i Douros portvinsproduktion. På den måde sikrede vinbønderne sig, at der altid var nogle druer, der modnedes efter hensigten.

Christiano Zellers har med denne vin brugt det traditionelle håndværk med at træde druerne i store cement lagares, som man også gør ved portvin. Mosten har dog fået lov til at gære ud i henholdsvis lagares og ståltanke, hvorefter vinen har lagret i næsten ti år på fad.

Aromaintensiteten ligger i medium lejet og kan sagtens giver mindelser om en vintage portvin, hvis man tager alkoholen ud af ligningen. Dyb, mørk frugt med noget kakaopulver – der efter lidt tid i glasset mere minder om mørk chokolade – og let ristet fad. Et lille plus på intensiteten i smagen med medium syre, en moden, veludviklet tannin, der lige gør opmærksom på sig selv og en fin længde. Jeg er lidt overrasket, da jeg på forhånd havde forventet en varm, blød bulderbasse, men den her har et fint og mere køligt præg.

229 kr. v/6 fl. hos Greatwine

Test dig selv: Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lost Password

Close