> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

★★★★★

Le Fruité, Pierre-Henri Cosyns, 2018

Le Fruité, Pierre-Henri Cosyns, 2018

Le Fruité, Pierre-Henri Cosyns, 2018

Merlot, Malbec

Côtes de Bourg, Bordeaux, Frankrig

Man skal aldrig dømme en vin på etiketten alene, men i dette tilfælde er jeg næsten solgt ved første øjesyn. En tegning af en lille bebrillet mand i grønt tøj, der drikker et glas rødvin blandt vinstokke med plukkemodne druer – og så den lille undertekst ’sans soufre ajouté’. Denne økologiske vin har altså ikke fået tilsat svovl under hverken produktion eller ved tapning. Det er et greb, som benyttes ved naturvinsproduktion, men man er også begyndt at se det mere og mere ved mere traditionel – konventionel, økologisk og biodynamisk – vinproduktion, uden at det på nogen måde minder om de naturvine med funky, hippie-dippie karakter. Det kræver mere omhyggeligt arbejde i marken og i processen, men hvis man kan undlade at bruge svovl, hvorfor så ikke også gøre det.

Her i glasset har vi en tæt rødvin med udpræget Bordeauxkarakter i næsen på Merlot og Malbec. Let støvet i aromaen med brombær, mørk blomme og et lille pift af mørk chokolade. Medium intensitet i smagen, hvor den opleves tør og fast med en middel, velintegreret tannin. En Bordeaux i den bløde og venlige ende, og præcis som jeg vil forvente en Côtes de Bourg skulle smage. Tak for den!

179 kr. v/3 fl. hos Jysk Vin 

Test dig selv: Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lost Password

Close