★★★★★
Perrières, Marc Kreydenweiss, 2017
Grenache, Carignan, Syrah, Mourvedre
Costières de Nimes, Rhône, Frankrig
Marc Kreydenweiss har i næsten en menneskealder lavet biodynamiske vine i Alsace, men i 2007 overlod han Alsace til sin søn og drog selv til Rhône for at udleve en gammel drøm om at lave rødvin. Han købte den gamle ejendom Perrières, der allerede var tilplantet med ældre stokke af Grenache, Syrah og Carignan, og begyndte at producere efter biodynamiske principper. Det er der kommet en række interessante vine ud af, hvoraf vinen med navn efter domænet er en hyldest til Rhônes helt særlige garrique, de vilde krydderurter – eksempelvis enebær, timian, rosmarin og lavendel – som tilsammen danner denne rhônske aroma.
Netop garrique er Perrières også rig på. Foruden blomme og brombær er den smukt garneret med både rosmarin og lavendel og ikke at forglemme en fedtet stang sød lakrids samt en lille animalsk note. Tør med en medium syre og moden, tør tannin. Frisk frugt med primært sorte bær, tørrede krydderier, peber og lakrids. God længde på eftersmagen. En flot velafbalanceret Rhônevin med saft og sanselighed.
150 kr. v/3 fl. hos Erik Sørensen Vin
Test dig selv: Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer
[the_ad_placement id=”after-content”]