> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

★★★★

Quintessence Palette Blanc, Henri Bonnaud, 2017

Quintessence Palette Blanc, Henri Bonnaud, 2017

Quintessence Palette Blanc, Henri Bonnaud, 2017

Clairette, Ugni Blanc

Provence, Frankrig

Palette er med sine 42 hektar en af Frankrigs mindste AOC’er. Regionen, der med sin kalkstenede jord er kendt for at lave vine af høj kvalitet, er så lille, at der kun er godt en håndfuld vinbønder, der deles om regionen. En af de største er Château Henri Bonnaud, der ejer cirka en tredjedel af arealet, hvorfra han producerer en rosé, en hvidvin og en rødvin.

Lad det blot være slået fast med det samme… den er ikke billig. Det er ikke provencialsk metervare, der skal skylles ned på en varm sommerdag. Man gør sig faktisk en tjeneste ved ikke at servere den for kold, så man kan få hele oplevelsen med. Herefter dufter den rent og middelfyldigt af melon, abrikos, lidt skal fra clementin, fennikelfrø, kokos og vanilje. Tør med fin mundfylde, medium syre og en relativ kort længde med et let bittert swirp. Lette tropiske frugter med let florale indslag og en god mineralitet.

Vel, vi er i den afdæmpede og blide ende, og den smager glimrende, men til knap 300 kroner for en flaske fejer den ikke benene væk under mig.

275 kr. v/2 fl. hos Erik Sørensen Vin 

Test dig selv: Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

Annonce
Annonce

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentarer data behandles .

Lost Password

Close