> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

★★★★★★

Valpolicella Superiore, Ferragú, 2016

Valpolicella Superiore, Ferragú, 2016

Valpolicella Superiore, Ferragú, 2016

Corvina, Corvinone, Rondinella

Veneto, Italien

Ren lindring midt i en coronatid. Stor, fyldig, kraftfuld men også blød og kærlig. En kompromisløs Valpolicella Superiore, der kunne gå som en Amarone hos mindre ambitiøse producenter i Veneto. Men ikke hos Carlo Ferragú, der bor tæt ved en af de helt store Amarone producenter, Dal Forno. Det siges, at han i mange år leverede druer til det lokale kooperativ, men at han kom til at indgå et væddemål om at lave en Amarone, der kunne matche Dal Fornos i kvalitet. Mange mener, at han har vundet det væddemål.

Umiddelbart skulle man ikke tro, at potentialet til stor og koncentreret vin er der, da beplantningstætheden i marken er meget stor med 13.000 stokke pr. hektar. Men Carlo Ferragú høster grønt to gange, så der til sidst kun er cirka 800 gram druer på hver plante – det er så til gengæld 800 gram kvalitetsdruer, der nyder godt af hele plantens leverancer af næringsstoffer. Minimum to måneders tørring af druerne, så de taber cirka 40 procent af deres oprindelige vægt giver nogle meget koncentrerede vine med masser af tørstof – en Passito dessertvin, den aktuelle Valpolicella Superiore og en Amarone della Valpolicella. Ikke mere… ingen Ripasso!

Jeg har tidligere anmeldt Ferragús Valpolicella Superiore og henvist til den relativt høje pris. Men den er pengene værd. Hellere en fantastisk flaske end to OK flasker. I 2016’eren har vi en meget tæt intensitet i næsen med fuldmodne kirsebær, blommekoncentrat, kakao, cigarkasse, sveske og et lille prik af nogle grønne urter. Smagen er tæt, koncentreret, ren og fokuseret med stor mundfylde og let cremet viskositet. Igen moden blomme- og kirsebærfrugt med en del krydrede fadnoter. En sand lækkerbisken, der ikke bør serveres for kølig til eksempelvis modne oste. Har tidligere prøvet den med et julemåltid og senest med succes til en salat med confiteret and.

249 kr. v/6 fl. hos Andrup Vin (Normalpris 280 kr.)

Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

 

Annonce

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentarer data behandles .

Lost Password

Close