[the_ad id=”13210″] Der fremstilles vin i stort set hele verden. Men hvor ligger de fleste vinmarker? Mellem 20. og 40. breddegrad nord og syd for ækvator Mellem 30. og 50. breddegrad nord og syd for ækvator Mellem 20. og 50. breddegrad nord for ækvator Mellem 20. og 50. breddegrad syd for ækvator Får man et positivt eller negativt resultat af at udsætte vinen for ilt gennem vinproduktionen? Man får altid et positivt resultat Man får altid et negativt resultat Nogle gange er det positivt, andre gange er det negativt Det er fløjtende ligegyldigt. Det har ingen indflydelse på den endelige vin Hvilket af nedenstående udsagn om meget regn lige før høsten er ikke rigtigt? Druerne bliver større Smag og sukkerniveauet vil blive fortyndet Det vil øge udbyttet Det vil give mere farve til rødvine Ved hvilke temperaturer kan gær fermentere druerne? Mellem 0 og 38 grader Mellem 5 og 58 grader Mellem 15 og 58 grader Mellem 5 og 35 grader Hvad hedder den art af vinplanter, man bruger til vinproduktion? Vitis Vinifera Vitis Raparia Vitis Rupestris Vitis Beriandieri Hvad er Veraison? Et blend opkaldt efter den kendte vinmager Vera Sounier Vine lavet på en druetype, fra samme mark og fra samme år Det tidspunkt i druernes vækstcyklus, hvor de begynder at modne En lille vinregion i Loire, hvor man laver naturvin Hvad sker der med en vin, der i processen får malolaktisk fermentering? Vinen får tilføjet noter af citron, og syren bliver skarpere og mere tydelig Vinen bliver langt mere frugtig og frisk Syren bliver blødere, og vinen får smagsnoter af mælkeprodukter som bl.a. smør Det er en billig og hurtig måde at lave rosé Hvis man i vinproduktionen presser druerne ekstra hårdt, hvad får man så? Endnu mere vin, og den vil være blødere Mindre vin fordi det hårde pres frigiver mere alkohol, som vil blive fordampet Man får hedvin Man får mere vin, men man risikerer at frigive en del uønskede bitterstoffer Hvilken farve har de franske druer i begyndelsen af juli måned? Rødvinsdruer er blå, og hvidvinsdruer er grønne De er alle blå De er alle grønne I juli har man jo høstet, så der er jo ikke nogle druer, vel! Hvad hedder den gærstamme, man oftest bruger ved alkoholisk fermentering? Saccharomyces cerevisiae Brettanomyces Mælkesyrebakterier Phylloxera Vastatrix Hvilken af følgende vinmarker er placeret, så den får mest sol? Mark på nordvendt bakke nord for Ækvator Mark på sydvendt bakke syd for Ækvator Mark på nordvendt bakke syd for Ækvator Ingen af de nævnte. De får alle lige meget sol! Hvilken af følgende noter forbinder man ikke med fadlagring? Nelliker Læder Toast Vanilje Hvad er IKKE en grund til at tilsætte svovl i vinproduktionen? For at forhindre vinen i at blive til eddike For at sætte fart i den malolaktiske gæring. For at skærme vinen mod ilt For at forhindre vinen i at begynde at gære igen Hvorfor laver man blends af forskellige druetyper? For at give vinen en bedre balance For at tilstræbe en bestemt stil, vinhuset er kendt for For at sikre at vinen er tæt på at være ens år for år Af alle ovenstående grunde Hvad er den korrekte rækkefølge, når man laver Champagne? Alkoholisk gæring, aftapning på flaske, anden gæring, modning, dosage, disgorgement Alkoholisk gæring, aftapning på flaske, anden gæring, modning, disgorgement, dosage Alkoholisk gæring, modning, aftapning på flaske, anden gæring, disgorgement, dosage Alkoholisk gæring, modning, aftapning på flaske, anden gæring, dosage, disgorgement Hvad er Vin de Goutte? Sydfransk vin fra byen Goutte i Pyrenæerne Den vin, der frit kan løbe fra gæringstanken Den vin, der kommer ud af den sidste presning af druerne Fransk vin, der er blendet af minimum fire forskellige rødvinsdruer Hvad er Edelzwicker? En grand cru mark i Alsace En sød vin lavet med botrytis ramte druer En vin fra Alsace lavet på et blend af forskellige druer Et tysk ord for ædelråd Hvilket klima har de i den nordvestlige del af Spanien? Maritimt Middelhavsklima Kontinentalt Subtropisk Ved hvilken temperatur fermenterer man hvidvin? Mellem 12° og 32° Celcius Mellem 12° og 22° Celcius Mellem 4° og 12° Celcius Mellem 23° og 32° Celcius Ved hvilken temperatur fermenterer man rødvin? Mellem 12° og 32° Celcius Mellem 12° og 22° Celcius Mellem 5° og 12° Celcius Mellem 20° og 32° Celcius Loading … Spørgsmål 1 af 20 Måske du også er interesseret i Den store quiz om alverdens druer Quiz: 12 spørgsmål om spansk vin Den store Champagnequiz 12 spørgsmål om italiensk vin