Hvorfor har man traditionelt stampet druerne til portvin med de bare tæer? For at trække så meget alkohol ud af druerne som muligt. Fordi man skal have trukket så meget farve og tannin som muligt ud af druerne, inden alkoholprocenten stiger. Fordi det er skide skægt, og det tilfører ekstra smag. Det er bare turistunderholdning, lokal kolorit uden mening. Hvilken drue er den mest udbredte i Sherry-produktionen? Tempranillo Palomino Pedro Ximénez Muscat of Alexandria Hvilken af nedenstående portvine skal have årgangen angivet på etiketten? Ruby Port Aldersindikeret Tawny (Eks. 10, 20, 30 års Tawny) LBV Reserve Tawny Hvilken af disse vine er IKKE lavet med bevidst oxidering? PX Sherry Rutherglen Muscat Muscat de Beaumes de Venise Tawny portvin Hvor længe skal en LBV (Late Bottled Vintage) portvin lagre, inden den kommer på flaske? Mellem fire og seks år Det må producenten selv om. Det skal blot være sidst på året. Mellem tre og fire år Mellem to og tre år Sæt nedenstående portvinstyper i en stigende rangorden for kvalitet og pris. LBV, Vintage, Ruby LBV, Ruby, Vintage Vintage, Ruby, LBV Ruby, LBV, Vintage Hvad er aguardente? Det er navnet på opfinderen af portvin, Alvaro Aguardente. Det er det bløde vand, man tilsætter i portvinsproduktionen for ikke at få alt for koncentrerede vine. Det er navnet på den alkohol, man tilsætter i portvinsproduktionen for at stoppe fermenteringen. Det er navnet på de flodpramme, der sejler med portvin på Douro floden. Hvilken af disse Sherry-typer kan man betegne som værende sød? Amontillado Pale Cream Manzanilla Oloroso Når man laver Sherry, bruger man et specielt blending-system. Hvad hedder det? Solera Det har ikke noget navn. Man sjusser sig frem og tager lidt hist og pist. Rack & Return Shuffle I Australien laver man en berømt hedvin. Hvad hedder den? Rutherglen Muscat Sailors Creamy Brandy Fredericks Cherry Valley Anderson Farmhouse Hvordan vil du bedst beskrive en Sherry lavet på Pedro Ximénez? Tør med noter af nødder Intens sødme og sirupsagtig konsistens Tør og gæret Let sødme og meget frisk Hvad er det helt specielle ved Madeira vine? Man udsætter vinene bevidst for oxidation og meget varme – helt op til 60 grader. Det er ligesom ved eiswein. Druerne plukkes ved minus 10 graders frost. Madeira er en blanding af portvin og sød sherry. Fadene skal sejles til New York og tilbage, før den må kaldes en Madeira. For at lave ruby og tawny bruger man flere forskellige druetyper og fortrinsvist i et blend af 5 forskellige. De er … Tinta Barroca, Tinta Carvalha, Touriga Franca, Malvasia Preta, Tinta Roriz Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Branca, Tinto Cão Touriga Franca, Sousão, Touriga Nacional, Tinta Amarela, Malvasia Preta Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão Hvad hedder det beskyttende overfladelag, der danner sig oven på især Fino og Manzanilla ved fadlagringen? Criadera Corgo Gusto Flor Hvad er en tawny portvin? En portvin, der er blandet op med karamelessens. En portvin, der er blevet filtreret, så den har skiftet farve fra rød mod en mere brunlig nuance. En portvin, der har lagret mindst 10 år på flaske, indtil den skiftede farve. En portvin, der har lagret på træfade i så lang tid, at den har skiftet farve fra rød mod en mere brunlig nuance. Hvad hedder de to vigtigst portvinsbyer i Portugal? Porto og Lissabon Porto og Madeira Porto og Vila Nova de Gaia Porto og Braga Loading … Spørgsmål 1 af 16 Måske du også er interesseret i Quiz – Hvilken fransk vinregion leder vi efter? Quiz: 12 spørgsmål om spansk vin Quiz: 20 spørgsmål om vinproduktion 12 spørgsmål om italiensk vin Skriv en kommentar Fortryd svarDin emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *KommenterYou may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> Navn * Email * Website Δ This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.