> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

★★★★★

Cloudy Bay Sauvignon Blanc, 2019

Cloudy Bay Sauvignon Blanc, 2019

Cloudy Bay Sauvignon Blanc, 2019

Sauvignon Blanc

Marlborough, New Zealand

Få vine kan som Cloudy Bay tage en stor del af æren for et helt lands internationale gennembrud. Da australierne David Hohnen og Kevin Judd i midten af 80’erne begyndte at producere hvidvin på Sauvignon Blanc fra Marlborough, var mange overbevist om, at det var et dødfødt projekt. Men vinene herfra kunne noget. På grund af det nærliggende hav, gror vinstokkene i Marlborough i et relativt køligt kystklima, hvor der kan være en tydelig forskel i temperaturen mellem dagtimernes varme og de kølige nætter. Det giver tid til, at druerne langsomt modnes og udvikler en skarp og frisk syre, som man kender det fra Sancerre i Loire.

Herefter tog udviklingen hurtigt fat. Mange flere vinproducenter er kommet til og større områder er i dag plantet til med Sauvignon Blanc for at dække den store efterspørgsel på verdensplan. Men Cloudy Bay Sauvignon Blanc opfattes af mange stadig som et benchmark for, hvordan vinene herfra skal smage.

Årgang 2019 er netop frigivet, og selv om den er så ung og ny, er det bemærkelsesværdigt hvor kompleks, den allerede er. Fokus i aromaen er – som det sig hør og bør for vin med det ophav – på stikkelsbær, hyldeblomst og gul grape og lime, men der er også et strøg af eksotisk stenfrugt og et let mineralsk præg. Supersprød og tør i smagen, nu mere i stenfrugtens tegn sammen med hyld, og citrongræs. Rank, men også med noget fylde.

Meget flot Sauvignon Blanc, man bør unde sig at smage, selvom prisen er i den pebrede ende.

269 kr. i velassorterede vinforretninger

Test dig selv: Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lost Password

Close