> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

★★★★★

Edizione Esplosiva, Conti Valli, 2018

Edizione Esplosiva, Conti Valli, 2018

Edizione Esplosiva, Conti Valli, 2018

Bornada

Emilia Romagna, Italien

Kom ikke og sig, du ikke var advaret på forhånd! Både af navnet og illustrationen på forsiden, der forestiller en granat med eksplosive druer. Dette er lidt af en smagsbombe med en tændsats på ikke mindre end 18 procent alkohol…! Producenten angiver også på etiketten, at det er en ’vino di uve stramature rosso’ – altså en rødvin på overmodne druer – der er skabt ved at lade druerne hænge lang tid efter normal høst for at få dem til at tørre ind, give koncentration og oparbejde så meget sukker, at man kan gære til så høj alkohol.

Dufter dyb og tæt af sorte, varme blommer og sorte kirsebær, dadler, mørk chokolade, kaffe, allehånde og let fad. Smagen er intens, fyldig og kraftfuld. Tør med tyk frugt, en god syre, moden og blød tannin, og ikke mindst en lang eftersmag.

Kan jeg lide den? Ja, det kan jeg faktisk. Normalt bliver jeg lidt bekymret for vine med ekstreme mængder alkohol, da der kan opstå voldsomme problemer med balancen. Men med Edizione Esplosiva er det lykkedes at integrere alkoholen godt i den koncentrerede frugt, så den slet ikke fremstår sprittet eller brændende, og trods al den ekstravaganza fungerer den nu ganske godt.

Jeg vil nyde den til nogle gode, modne oste.

175 kr. v/6 fl. hos Andrup Vin (Normalpris 200 kr.)

Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer

Annonce

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentarer data behandles .

Lost Password

Close