★★★★
Recioto della Valpolicella, Vivaldi, 2018
Corvina, Corvinone, Rondinella
Veneto, Italien
Mange sværger til en god portvin i ruby-style, når risalamanden med kirsebærsauce kommer på bordet juleaften. Ingen tvivl om at det er et godt match. Men vil prøve noget andet – og måske et mere rent match – er reciotoen en vidunderlig mulighed. Lavet på somme vis som amaronen, men er ikke gæret helt ud for at bevare noget af den sukkerkoncentration, udtørringen af druen har ført med.
I denne version står kirsebærrene nærmest i kø for at komme op af glasset og fylde spisestuen med en let sødlig kirsebæraroma, der også er krydret af finsk lakrids og mørk chokolade. I smagen er det ren kirsebærnektar – sødlig men ikke for sød og med et lille bittert twist i slutningen. Let på syren og en alkohol på 12,5%, der ikke slår for meget igennem sammenlignet med en portvin.
199 kr. v/6 fl. (50 cl.) hos Andrup Vin
Test dig selv: Er du skarp på vin? Test din viden med Smag På Vins quizzer