> Custom Text
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true }); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-2474849229167199", enable_page_level_ads: true });

5 tip til vine i julen

Julen ikke det bedste tidspunkt for eksperimenter. Det er traditionernes og reprisernes fest, og vi skal have and, gås eller flæskesteg, som vi plejer. Vi skal have rødkål, brunede sukkerkartofler, og vi skal have risalamande med kirsebærsauce… nøjagtigt som vi plejer.

Det giver nogle udfordringer, når vi skal vælge vinen, for uanset om vi skal have and, gås eller flæskesteg, så er der masser af fedt og salt. Med rødkålen følger høj syre, og de brune kartofler bidrager med sødme. En god julevin skal derfor have disse egenskaber:

en høj alkohol og noget tannin, der kan klare fedtet og give vinen fylde,

en del syre, der kan matche rødkålen og rense mundhulen,

noget sødme så vinen ikke føles sur i selskab med de brune kartofler.

Herunder har vi fundet nogle tip til vine, der kan klare de fleste af de vanskelige krav:

  1. Amaronen er en klassiker til den danske julemenu med and. Den er oftest rig på sødme og fylde med de tørrede druer og den høje alkohol. Syre har den også, mens tanninen for det meste er på medium niveau. Se de seneste anmeldelser af Amarone her.
  2. Ripassoen – eller amaronens lillebror – har, hvis den er lavet godt, nogle af de samme egenskaber som amaronen. Bare i mindre målestok. Den er lettere, oftest ikke helt så sødmefuld, men med fin syre og medium tannin. Se de seneste anmeldelser af ripasso her.
  3. Châteauneuf-du-Pape eller en god Côtes du Rhône kan også være et godt valg – især til flæskestegen. Mange af vinene fra det sydlige Rhône slår også højt ud på de ønskede parametre med relativ høj alkohol, syre og frugtsødme.
  4. En halvtør Riesling fra Tyskland kan være et spændende og utraditionelt bud til flæskestegen – men det funker altså ret godt.
  5. Rødt og frugtigt til risalamanden med kirsebærsauce. Gå efter ruby portvin, og gem tawnyen til chokoladen. Prøv eventuelt en alternativ vej med en Recioto della Valpolicella eller en Vins doux Naturelle fra det sydlige Frankrig.

Glædelig jul!

 

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Lær, hvordan dine kommentarer data behandles .

Lost Password

Close